Mısır Öğrenci Vizesi

Mısır Öğrenci Vizesi

Mısır Devleti bu ülkede öğrenim görmek isteyen yabancı şahısların öğrenci olmalarına imkan sağlamaktadır. Ancak, yabancı şahıslar öğrenim görmek istedikleri süreye göre Mısır öğrenci vizesi ve Mısır öğrenci oturma vizesi olmak üzere farklı uygulamalara tabii tutulmaktadır. Mısır’da 90 günü aşmayan kısa süreli öğrenim görmek isteyen kişilerin Mısır Öğrenci Vizesi alması gerekmektedir. Mısır’da öğrenim süresi 90 günü aşacak olan  kişiler ise kısa süreli Mısır vizesi ile giriş yaptıktan sonra bu ülkedeki yabancılar şubesinden Mısır öğrenci oturma vizesini alması gerekmektedir. Mısır öğrenci vizeleri için pasaportun planlanan Mısır seyahati sorası en az 6 ay geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Kısa veya uzun süreli olarak eğitim almak fark etmeksizin Mısır’a öğrenci olarak gelen herkesin Mısır’a girişi sonrası ilk 7 gün içinde bulundukları bölgedeki Mısır Emniyet Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Mısır Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır

Kısa sürede Mısır’da öğrenim görmek için verilen Mısır öğrenci vizesi için Türkiye’deki yetkili Mısır makamlarına başvuruda bulunmak gereklidir. Mısır öğrenci vizesi veren Türkiye’deki yetkili makamlar Mısır Başkonsolosluğu İstanbul ve Mısır Büyükelçiliği Ankara’dır.  Mısır Başkonsolosluğu İstanbul bölge ayrımı yapmaksızın bütün illerden yapılan başvuruları kabul etmektedir. Mısır Büyükelçiliği Ankara ise bölge ayrımı yapıp yalnızca Ankara ve çevre illerden yapılmış olan başvuruları kabul etmektedir. Mısır öğrenci vizesi için bu makamlara başvuruları şahsen gerçekleştirebileceğiniz gibi  vize işlemlerini yürütmekle yetkili temsilcilikler aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.

Mısır öğrenci vizesi almak için başvuru sırasında Mısır Konsolosluğu tarafından istenen evrakların eksiksiz ve doğru hazırlanmış olması gerekmektedir. Böyle olmayan evraklarla yapılan başvurular vize işlemlerinin ret olarak sonuçlanmasına yol açabilmektedir. Mısır Konsolosluğu gerek görmesi halinde ek evrak isteme ve başvuru sahibini mülakata çağırma yetkisine sahip olmaktadır. Dosyaların eksik olması veya tutarsız bilgi içermesi  Mısır makamlarının ek evrak istemesi veya mülakata çağırması için sebep olabilmektedir. Mısır öğrenci vizesi Mısır Konsolosluğunun vize başvurunuzu olumlu olarak sonuçlandırması durumunda alınmaktadır. Mısır vize reddi almanız durumunda yeni evraklarla tekrar başvuru yapmanız konusunda herhangi bir engel olmamakla birlikte vize reddi yeniden yaptığınız başvurunuzu olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Yeniden yaptığınız başvuru olumlu olarak sonuçlanabileceği gibi yeniden ret olarak da sonuçlanabilmektedir.

Mısır Öğrenci Vizesi Gerekli Evraklar

Mısır Öğrenci vizesi için gerekli evraklar olarak aşağıda belirtilenler hazırlanmalıdır:

Pasaport 
Mısır öğrenci vizesi için pasaportun planlanan Mısır seyahati sonrası en az 6 ay geçerli olması, vize etiketi basılacak boş sayfalarının olması ve tahrip olmamış olması gerekmektedir.

Fotoğraf
Mısır öğrenci vizesi için biyometrik özellikte 2 fotoğraf istenmektedir. Fotoğraf başvuran şahsın son halini yansıtan güncellikte olmalı ve arka fonu beyaz olmalıdır. Fotoğrafta yüz hatlarının görünmesi engelleyen unsurlar ve dijital olarak üstünde gerçekleştirilmiş oynamalar olmamalıdır.

Kimlik fotokopiniz
Nüfus cüzdanınızın fotokopisi Mısır öğrenci vizesi için gerekli olup nüfus cüzdanındaki bilgilerin pasaporttaki bilgilerle uyumlu olması gerekmektedir.

Öğrenci belgesi 
Türkiye’de devam etmekte olunan okuldan öğrenci belgesi alınmalıdır. Okul yetkilisi öğrenci belgesinde eğitim süresini ve okunan eğitim bölümünü belirtmelidir. Eğitim belgesi güncel tarihli olmalı ve okul yetkilisinin ıslak imzası ve kaşesini içermelidir.

Banka Hesap Dökümü

Mısır öğrenci vizesi için eklenecek dosyalar arasında banka hesap dökümleri de vardır. 18 yaşından büyük öğrenciler kendi hesap bilgilerini paylaşabilirler. 18 yaşından küçük öğrenciler ise sponsorunun banka hesap bilgilerini göstermelidirler. Banka hesap bilgileri son 3 aylık bilgileri içermeli ve kişinin Mısır’da kalacağı süre ile uyumluluk göstermelidir. Banka hesap bilgilerinde kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri de bulunmalıdır.  

Vize Talep Dilekçesi

Mısır öğrenci vizesi için dilekçe gerekli olup dilekçe istenen özelliklerle uyumlu olmalıdır. Vize talep dilekçesi öğrenciye sponsor olacak kişinin çalıştığı şirketin yetkilisi tarafından şirketin antetli kağıdına yazılmalı, şirketinin kaşesi ve şirket yetkilisinin ıslak imzasını içermelidir. Dilekçe konsolosluğa hitaben yazılmalı sponsorun yakınlık derecesi ve öğrenciye sponsor olacağı belirtilmeli, seyahat masraflarının karşılanacağını ve vize bitişinden önce öğrencinin ülkeden ayrılacağı da taahhüt edilmelidir.

Konaklama Belgesi

Mısır öğrenci vizesi için başvuran şahsın Mısır’da konaklayacağı yere ilişkin belge de gerekmektedir. Konaklama belgesi otel rezervasyonu, öğrenci yurdunda kalınacağına ilişkin belge gibi farklı şekillerde olabilmektedir.

 

Yukarıda belirtilen evraklar kısa süreli Mısır öğrenci vizesi için istenen evraklar olmaktadır. Başvurulan Mısır vizesi öğrenci vizesi olduğu için başvuru sahibinin öğrenci olduğunu doğrulamak için öğrenci belgesi temel belgelerin arasında yer alıp, başvuru evrakları arasında olması çok önemlidir. Bununla birlikte Mısır öğrenci vizesi için yapılan başvuru sonrası gerekli görülmesi durumunda ek evrak talep edilebilmektedir.  Transkript ve referans mektubu bu ek evraklara örnek olabilmektedir.

AIESEC programı ile uzun süreli olarak Mısır’da eğitim görmek isteyen kişiler bu belgelere ek olarak Mısır’da eğitim göreceği kurumdan alacağı davetiye belgesini getirmelidir. Davetiyede eğitimin süresi, eğitimin akademik alanı ve konaklama bilgisine dair bilgiler bulunmalıdır. Davetiye ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. Mısır’da eğitim göreceğiniz kuruma ödeme yapıldı ise dekontların fotokopisinin evrakların arasında bulunması gerekmektedir. Konsolosluk size kısa geçerlilik süresi olan vize verip uzun süreli eğitim için gerekli olan oturma iznini almak için Mısır’daki Yabancılar Şubesi’ne başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Mısır Öğrenci Vizesi Başvuru Formu

Mısır öğrenci vizesi için diğer vizelerde olduğu gibi Mısır makamlarınca hazırlanan başvuru formunun doldurulup konsolosluğa verilmesi gerekmektedir. Mısır öğrenci vizesi başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış olup öğrenci vizesi için başvuruda bulunmak isteyenler her iki dilde de doldurulabilmektedir. Ancak başvuru formunda yer alan bütün bilgiler eksiksiz olarak doldurulup doğru bilgiler içermelidir. Vize başvuru formunda yazılan bilgiler öğrenci olduğunuzu, öğrenci olarak seyahat edeceğinizi, ve seyahat süresince geçim masraflarınızın karşılanabileceğini doğrular nitelikte olmalıdır. İstenen özelliklere göre doldurulmayan başvuru formları vize işlem süresinin uzaması veya ret olarak sonuçlanmasına yol açabilmektedir. Ayrıca, başvuru sahibi formun imza bölümünde mutlaka imzasını bulundurmalıdır, imzasız olan başvuru formlarıyla vize işlemleri yapılmamaktadır.

 
Mısır Öğrenci Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Başvuru için gerekli evrakların verilip başvuru işlemlerinin sorunsuz olarak gerçekleştirilmesi halinde Mısır öğrenci vizesinin çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür. Ancak Mısır öğrenci vizesi için işlem süresi konsolosluğun yoğunluğuna, konsolosluğun tatil olduğu günlere konsolosluk sistemlerindeki güncellemelerden kaynaklı gecikmelere bağlı olarak değişebilmektedir. Yaş faktörü de  Mısır vize işlemlerini etkilemekte olup 45 yaş altı kişilerin vize işlem süresi 45 yas üstü kişilerinkilere göre daha uzun süre tutulup olabilmektedir. Bu sebepten dolayı öğrenci vizesinin 15 gün ile 1 ay arasında alınması da görülen durumlardandır. Mısır öğrenci vizesini seyahat tarihinize yetişebilmesi için en az seyahat tarihine en az 1 kala başvuruların yapılması tavsiye edilmektedir.

Mısır Öğrenci Vizesi Ücreti

Mısır öğrenci vizesi ücreti yetkili Mısır makamı tarafından belirlenmekte olup bu ülkeye ilişkin gelişmeler de öğrenci vizesi ücretine etki edebilmektedir. Mısır öğrenci vizesi için gereken ücreti sürekli aynı olmayıp belirli dönemlerde  değişmektedir. Mısır öğrenci vizesi ücreti vize işlemleri için gerçekleştirilecek hizmet olarak alınmakta olup vize reddi durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Mısır öğrenci vizesi için ödenmesi gereken ücrete ilişkin en güncel bilgiyi almak için ücreti vize başvurunuza yakın bir tarihte öğrenmeniz önerilir.

Mısır’da öğrenci olmak

Mısır kanunları yabancı vatandaşlar bu ülkede öğrenci olmasına izin vermektedir. Kanunlara göre Mısır’da öğrenci olmak için kalış süresine bağlı olarak farklı işlemler yapılması gerekmektedir. 90 günden kısa bir süre için Mısır’da öğrenim görmek isteyen kişiler bağlı oldukları ülkenin Mısır Konsolosluğuna öğrenci vizesi için başvurup bu yetkili organdan öğrenci vizesi alması gerekmektedir. Mısır Konsolosluğunca istenen evrakları getirip konsolosluğun başvurunuzu olumlu sonuçlandırması sonucu Mısır öğrenci vizesi almanız durumunda Mısır’a giriş sonrası ilk 7 gün içinde Mısır’da ikamet ettiğiniz yerin emniyet müdürlüğüne kaydınızı yaptırmalısınız. İlgili emniyet müdürlüğü kayıt için sizden eğitim alınacak kurumdan öğrenci belgesi ve pasaport fotokopisi gibi sizden birkaç belge isteyebilir. Bu sebeple kayıt için emniyet müdürlüğüne giderken Mısır’daki eğitim kurumundan alınmış öğrenci belgesi ve pasaport fotokopisi de yanınıza alınız.

90 günden fazla süre olarak Mısır’da öğrenci olmak içinse yapılması gereken işlemler farklıdır. Uzun süreli olarak öğrenim görmek için Mısır dış temsilcilerinde vize alınmamakta olup öğrenime ilişkin işlemlerin Mısır’da gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzun süreli olarak Mısır’da öğrenci olmak için ikamet edilen ülkedeki Mısır Konsolosluğundan kısa süreli vize alması gerekmektedir. Mısır vizesi ile yasal olarak giriş yapıldıktan sonra 7 gün içinde bulunulan bölgedeki Mısır emniyet müdürlüğüne kayıt yaptırılması gerekmektedir. İlgili müdürlük öğrenci olacağınıza dair belge ve pasaport fotokopisi gibi belgeler isteyebilip bu belgeleri başvuru sırasında yanınızda bulundurmalısınız. Kayıt sonrasında ise Mısır’daki Yabancılar Şubesi’ne Mısır öğrenci oturma vizesi için başvuruda bulunmalısınız. Yabancılar şubesine başvurunuz Mısır’a giriş sonrası ilk 30 gün içinde olmalıdır. Mısır öğrenci vizesi için istenen evraklar genel olarak mezuniyet belgesi, Mısır’daki okula kabul kayıt belgesi, banka hesap dökümü, iki fotoğraf, dilekçe olmakla birlikte başvuru öncesi gerekli evrakları yabancılar şubesinden öğreniniz.  Başvuru için sizden istenen evrakları eksiksiz ve doğru olarak getirmeye özen gösteriniz. Yabancılar şubesinin gerek görmesi halinde ek evrak isteyebileceği unutulmamalıdır. Öğrenci oturma vizenizi yabancılar şubesinin başvurunuzu olumlu olarak değerlendirmesi halinde alabilir ve Mısır’da uzun süreli olarak eğitim görebilirsiniz. Öğrenci oturum vizenizi yenilmek için vize bitim tarihinden en az iki hafta önceden yabancılar şubesine başvurmalısınız.

Mısır Öğrenci Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

İzmir’de ikamet etmekteyim. Mısır öğrenci vizesi için nereye başvuruda bulunulmalı?

İkamet yeri İzmir olan kişiler Mısır öğrenci vizesi için Mısır Başkonsolosluğu İstanbul’a başvuruda bulunmalıdır.

Mısır öğrenci vizesi için pasaportun geçerlilik süresi ne olmalıdır?

Mısır öğrenci vizesi için pasaportun geçerlilik süresi  Mısır seyahati sonrası en az 6 ay olmalıdır.

Mısır öğrenci vizesi almak kolay mıdır?

Mısır öğrenci vizesi için gereken evrakları eksiksiz ve doğru olarak getirmeniz halinde Mısır öğrenci vizesi almak zor değildir.

Mısır öğrenci vizesi ücreti nedir?

Mısır öğrenci vizesi ücreti her zaman aynı olmayıp belirli dönemlerde güncellenebilmektedir. Mısır öğrenci vizesi hakkında güncel ücret için başvuru tarihinize yakın bir tarihte bilgi almanız önerilir.

Mısır  öğrenci vizesi çok girişli olarak alınabiliyor mudur?

Mısır öğrenci vizesi tek girişli olarak verilmekte olup çok girişli olarak verilmemektedir.

Mısır’a öğrenci vizemle gittikten sonra kayıt yaptırmam gerekiyor mudur?

Mısır’a öğrenci olarak gidecek bütün yabancılar Mısır’a girişleri sonrasında bulundukları bölgedeki emniyet müdürlüğüne kayıt yaptırmalıdırlar.

Mısır öğrenci vize başvurusu için 18 yaşından büyük kişiler kendi banka hesap cüzdanını verebilirler mi?

Mısır öğrenci vizesi için başvuruda bulunan şahıs 18 yaşından büyükse evrak olarak kendi bank hesap cüzdanını verebilir. İlgili bilgiyi teyit etmek için Mısır Konsolosluğu ile iletişime geçiniz.

Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda Knightsp.com’a ait görünüyor. Mısır Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Bu gördüğünüz misirkonsoloslugu.com web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi olmayıp sitede yer alan bilgiler de resmi değildir. Bu web sitesi vize çalışanlarının sahip olduğu tecrübelere göre düzenlenmiş olup insanlara faydalı olmayı amaçlamıştır. Knight SP, Google optimizasyon metotlarını uygulayarak farklı alan adları edinen bir şirkettir. Şirket, bu internet alan adları ile bilgiler aracılığıyla turizm, danışma gibi firmalara reklam temin edip bu firmalarla stratejik ortaklıklar kurmaktadır. Bu web sitesinde sağlanan bilgilerin yanlış olduğunu görmeniz halinde güncelleme ve bildirim için lütfen info@knightsp.com adresine yazınız.

Mısır öğrenci vizesi süresi ne kadar?

Mısır öğrenci vizesi kısa süreli bir vizedir. Mısır öğrenci vizesi için verilebilecek geçerlilik süresi en fazla 90 gün olabilmektedir.

Mısır’da uzun süreli eğitim görmek için Türkiye’de iken vize alabiliyor muyum?

Türkiye’de uzun süreli Mısır vizeleri alınamamaktadır. Mısır’da uzun süreli eğitim görmek için Türkiye’deki Mısır Konsolosluklarından kısa süreli vize almak gerekmektedir. Uzun süreli eğitim için gerekli olan öğrenci oturma vizesini alabilmek için kısa süreli Mısır vizesi ile giriş yapıldıktan sonra ülkedeki Yabancılar Şubesi’ne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

 

 

Mısır Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: www.mfa.gov.eg